Előfizetői tartalom

Szárnyra kaptak a pletykák a kínai elnök furcsa döntésével kapcsolatosan - Súlyos egészségügyi probléma állhat a háttérben?

Portfolio
Folytatódnak a találgatások, hogy miért hagyhatja ki Hszi Csin-ping a kínai érdekek szempontjából kulcsfontosságú G20-csúcsot Indiában. A korábbiakkal ellentétben most nem az Indiával fennálló problémák vagy a gazdasági nehézségek merültek fel a találkozó kihagyásának lehetséges indoklásában, hanem a kínai elnök egészségügyi állapota.

A kínai külügyminisztérium múlt héten pontot tett a találgatások végére; bejelentette, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök nem vesz részt az Indiában rendezett G20 találkozón. Rögtön megindultak a találkozások, hogy mi vezethetett pontosan Peking döntéséhez, korábban a rossz indiai kapcsolatok és a belpolitikai problémákat is sejtették az elhatározás hátterében. Most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés