Előfizetői tartalom

Egy fél kontinens lángba borult, ez hozhatja el Erdogan nagy esélyét

Portfolio
Az elmúlt időszakban fokozódott a politikai nyugtalanság Afrikában, ráadásul felerősödtek a gyarmatellenes jelszavak is. Ez jelentős nehézséget okoz a területen aktív gazdasági érdekekkel bíró volt gyarmattartó európai államoknak, de egyben lehetőség az új erők megjelenésére. Az alkalmat ki is használná Törökország, de óvatosan kell eljárnia - írja a Middle East Eye.

Afrikában két puccs is történt az elmúlt hónapokban és az elemzők attól tartanak, hogy főleg a Száhel-övezetben növekedhet a zavargások száma. Erre akkor van különösen nagy esély, hogyha a külföldi beavatkozás következik, ami a helyi köznyugalom megingásához vezethet. A térség politikáját jelentős mértékben a gyarmati múlt határozza meg, jellemzően a korábbi gyarmattartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés