Előfizetői tartalom

Útelágazáshoz érkezett a kínai gigaprojekt, sokasodnak a baljós jelek

Portfolio
Mérföldkőhöz érkezett a Kína globális befolyásszerzési törekvéseit elősegítő Övezet és Út kezdeményezés (Belt and Road Initiative - BRI), idén éppen 10 éve jelentették be az elképzelést. Azóta számos beruházás és fejlesztés kezdődött meg, Peking eddig valóban növelte a nemzetközi tekintélyét, de ideje lenne számos tanulságot is levonni az eddigi tapasztalatokból - írja a Nikkei Asia.

A tizedik évfordulóját ünneplő BRI Peking számára eddig igen pozitív eredményeket hozott, világszerte növekedett a kereskedelmi intenzitás Kínával, és ez megemelte az ország a globális befolyását is. A kilátások azonban már nem kecsegtetnek hasonló lehetőségekkel, mivel Peking több szempontból problémás helyzetbe került. Hszi Csin-ping kínai elnök az infrastruktúra-beruházásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés