Előfizetői tartalom

Újabb orosz drón zuhant Románia területére – megszólalt az elnök és a NATO-főtitkár is

Portfolio
Az orosz hadsereg által használt drónokhoz hasonló drón újabb darabjait találták román földön a román-ukrán határ közvetlen közelében, immár a héten a második alkalommal - közölte szombaton a román védelmi minisztérium. Klaus Iohannis államfő szerint Románia légterének elfogadhatatlan megsértése történt, és levelet írt a NATO főtitkárának, aki destabilizáló hatású fejleménynek nevezte ezt és egyúttal üdvözölte, hogy az Egyesült Államok további F16-osokat küld, hogy még erősebb legyen a légtérvédelem a térségben.

A román védelmi minisztérium szombaton azt közölte, hogy a román haditengerészeti erők keresőcsapatokat küldtek ki, miután a helyi hatóságok riasztották őket az ukrajnai Izmail kikötőjétől 2,5 km-re délkeletre, a Dunán túl, Románia területén fekvő Plauru falutól (lásd alább térképen) 2,5 kilométerre felfedezett dróndarabok gyanúja miatt. A hadsereg biztosította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés