Előfizetői tartalom

2030 előtt csatlakoznának az EU-hoz a nyugat-balkáni országok

MTI
Az Európai Uniónak és a Nyugat-Balkánnak mihamarabb, de mindenképpen 2030 előtt készen kell állnia a bővítésre - közölték a Brdo-Brioni Folyamat szkopjei csúcstalálkozójának hétfői plenáris ülését követően kiadott zárónyilatkozatukban a részt vevő országok, Észak-Macedónia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Koszovó és Albánia államfői.

A nyilatkozat kitért arra is, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió a Nyugat-Balkánra is hatással lehet, ezért ellenálló és befogadó Európai Unióra van szükség, amelynek része kell legyen a térség is. A dokumentumban egyebek mellett azt kérik az Európai Uniótól, találja meg a módját annak, hogy bizonyos uniós forrásokhoz a Nyugat-Balkán is hozzáférjen. A Brdo-Brioni Folyamatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés