Előfizetői tartalom

A világ legfélelmetesebb diktatúrája siethet Putyin segítségére – Új fejezet jön a háborúban?

Nagyon úgy tűnik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ma elégedetten lépett ki a Vosztocsnij űrközpont tárgyalóterméből. A moszkvai politikus már első interjújában elismerte, hogy – ahogy a legtöbb nyugati elemző megjósolta - tárgyalt „katonai-technikai együttműködésről” (értsd: fegyverüzletről) Kim Dzsong-un észak-koreai vezetővel. A csúcstalálkozó után csak még valószínűbb lett, hogy Oroszország hamarosan még több nehézfegyverhez és lőszerhez juthat hozzá az Ukrajna ellen viselt háború folytatásához, cserébe úgy tűnik, Oroszországnak mindössze a bőven rendelkezésükre álló gabonájából és rakétatechnológiájából kell adnia az éhező ázsiai országnak. Bármennyire is fenyegetőzik a Nyugat, igazából a világ két legjobban szankcionált országának nem sok vesztenivalója van, így szinte bármiben megállapodhatnak.

Véget ért a Putyin-Kim csúcs Négy órán át tárgyalt ma zárt ajtók mögött az oroszországi Vosztocsnij űrközpontban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong-un, Észak-Korea teljhatalmú vezetője. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) első embere Putyin meghívására érkezett az orosz Távol-Keletre, az egyeztetés után pedig Vlagyivosztokba távozik majd, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés