Előfizetői tartalom

Iskolákat és bankokat is bezártak egy új vírus terjedése miatt a világ túloldalán

MTI
A ritka és halálos Nipah-vírus okozta megbetegedés következtében történt két haláleset miatt több iskolát, bankokat és más intézményeket zártak be a hatóságok, és karanténövezetté nyilvánítottak egy legalább hét települést magában foglaló területet a dél-indiai Kerala államban - közölte az állam egészségügyi minisztériuma.

A vírus a múlt hónapban ütötte fel a fejét az államban, akkor egy családon belül többen is megfertőződtek. A megbetegedés következtében egyikük augusztus 30-án, a másik - egy 12 éves gyermek - szeptemberben elhunyt. Két további családtagot, egy gyermeket és egy felnőttet továbbra is kórházban ápolnak. A vírus kórokozójának kimutatása az áldozatokban arra késztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés