Előfizetői tartalom

Szép csendben igazán durva politikai belharc dúlhat Kínában - Már a védelmi miniszter is eltűnt

Portfolio
Már két hete nem tűnt fel a nyilvánosság előtt Li Csangfu kínai védelmi miniszter, ami elindította a találgatásokat Kínában. Amennyiben ezek igaznak bizonyulnak, és valóban egy újabb személycseréről van szó a kínai vezetésben, az már a sokadik esetet jelentené Hszi Csin-ping kínai elnök rendhagyó, harmadik ciklusának kezdete óta.

Li Csangfu kínai védelmi miniszter két hete nem lépett a nyilvánosság elé és ez találgatásokra ad okot Kínában. Li utoljára augusztus 29-én volt látható, amikor beszédet mondott a Kína-Afrika Béke és Biztonság Fórumon. A védelmi miniszter tavaly októberben került a Központi Katonai Bizottságba, majd idén márciusban a védelmi minisztérium vezetését is átvette. Egy amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés