Előfizetői tartalom

Történelmi találkozó készül Szaúd-Arábiában - Közel tíz évnyi háborút zárhatnak le.

Portfolio
A houthi és ománi küldöttek csütörtök este Szaúd-Arábiába utaznak, hogy megpróbáljanak tárgyalni egy állandó tűzszünetről, ami a houthi tisztségviselők első hivatalos látogatása a királyságba a jemeni háború 2014-es kezdete óta. A tárgyalások, amelyek célja, hogy véget vessenek a több százezer halálos áldozatot követelő és a jemeni lakosság 80%-át humanitárius segélyektől függővé tevő konfliktusnak, várhatóan olyan kérdésekre összpontosítanak majd, mint a Houthi által ellenőrzött kikötők és a szanaai repülőtér újranyitása, az olajbevételekből származó bérek kifizetése, az újjáépítési erőfeszítések, valamint a külföldi erők Jemenből való távozásának ütemezése.

A jemeni konfliktus lezárása érdekében huti képviselők és ománi közvetítők csütörtök este találkoznak szaúdi tisztviselőkkel. A találkozó azért is különösen fontos, mivel ez az első hivatalos látogatás, amelyet a huti tisztségviselők Szaúd-Arábiában tesznek a jemeni háború 2014-es kitörése óta. A Rijád és Szanaa közötti tárgyalások első fordulójára - amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés