Előfizetői tartalom

Súlyos hiányosság lepleződött le a kínai hadseregben - Ezért számoltak le a védelmi miniszterrel?

Portfolio
A Reuters beszámolt arról, hogy komoly hiányosságokat fedeztek fel a kínai haderő egyik legfontosabb részlegénél, a rakétahadseregnél. A kiemelt figyelemmel kísért egységeket rendszeresen ellenőrzik, most az egyik ilyen vizit alkalmával buktak ki komoly felkészültségbeli problémák. Közben egyre többen kötik össze az esetet a kínai védelmi miniszter eltűnésével is.

A PLA Daily nevű újság számolt be arról, hogy a kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) rakétarészlegénél egy gyakorlati utáni helyszíni ellenőrzést végeztek, Peking számára lesújtó eredményekkel. Ez a hagyományos és nukleáris rakétarészlegeket érintő eset rámutat a stratégiai fontosságú rész harckészültségi hiányosságaira. Az elemzés szerint elsősorban a csapatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés