Előfizetői tartalom

Egyetlen amerikai milliárdos döntései megváltoztathatnák az ukrán háború menetét - Mégis, hogyan lehetséges ez?

A háború kezdete óta nélkülözhetetlenek Ukrajna számára az Elon Musk amerikai milliárdos által biztosított Starlink-műholdak. A hálózat nyújtotta extra képességekre épül Ukrajna taktikája, tüzérségi célpont-meghatározása és a gyors reakcióra épülő, elsősorban az orosz képességeket célba vevő stratégiája. A műholdrendszer használatával ugyanakkor Ukrajna kiszolgáltatottá vált Elon Musk egyéni döntéseinek, aki a közelmúltban már vissza is élt rendkívüli helyzetével, és befolyásolta a háború menetét.

Az orosz invázió kezdetekor sorra szakadtak meg az internetes kapcsolatok Ukrajnában, főként a kommunikációs infrastruktúrára mért csapások következtében. Elon Musk már az első napokban reagált erre a kihívásra: február 27-én egy tweetjében jelezte, hogy a SpaceX Starlink-műholdas szélessávú szolgáltatását elérhetővé tette Ukrajnában, és útnak indított további terminálokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés