Előfizetői tartalom

Történelmi baklövésre készül Amerika? Oroszország és Kína már dörzsöli a tenyerét

Futótűzként terjedt el a sajtóban Vivek Ramaswamy republikánus elnökjelölt-aspiráns meghökkentő nyilatkozata, mely szerint a megszállt ukrán területeket átadná Oroszországnak, Tajvant pedig Kínának. Van geopolitikai realitása egy ilyen kijelentésnek, vagy csak újabb populista ígéreteket hallhattunk? Egyáltalán mit jelentene az USA nemzetközi helyzetére nézve az, ha valóra válnának a 38 éves gyógyszermágnás elképzelései? Nézzük.

Kötött kezek A Szovjetunió felbomlását követően az Egyesült Államok marad a világ egyetlen valóban globális hatalma: elképesztő katonai és gazdasági erővel rendelkezik, valamint hatalmas politikai befolyással. Bár mind Oroszország, mind a feltörekvő Kína igyekszik ezt az unipoláris világrendet megingatni, az ukrajnai fiaskó az orosz, a COVID-járvány pedig Kína képességeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés