forgószárnyas harci drón
Globál

Elkerülhetetlen az eszkaláció? - Újabb NATO-országban találtak drónmaradványokat

Portfolio
A bolgár hatóságok bejelentették, hogy egy aknagránáttal felszerelt drónt találtak a Fekete-tenger partján Tyulenovo környékén - Írja az MTI. Nemrégiben Románia területén zuhant le két öngyilkos orosz drón, a nyár elején pedig egy eltévedt ukrán légvédelmi rakéta végzett két lengyel mezőgazdasági munkással.

Egy 82 mm-es aknagránáttal felszerelt drónt találtak vasárnap késő este a bolgár hatóságok a népszerű üdülőhelynek számító Tyulenovo városa mellett. A robbanószerkezetet ellenőrzött körülmények között a helyszínen megsemmisítették.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a drón "eltévedt", és bolgár területen zuhant-e le, vagy a tenger mosta partra, az azonban nagyon valószínű, hogy egy ukrán fegyverről van szó, mivel a polgári drónok aknagránáttal való felszerelése az ukrán területvédelmi erők "védjegye".

Tyulenovo a román határtól hetven kilométerre délre fekszik, így elméletileg kívül kell esnie a polgári célra gyártott drónok hatókörén.

Nem ez az első alkalom, hogy ukrán fegyvert találnak NATO-tagországban: a nyár elején egy ukrán légvédelmi rakéta vétette el a célpontját, és csapódott be Lengyelország területén. Akkor két mezőgazdasági munkás is életét vesztette.

Orosz oldalról szintén történt már hasonló "baleset": az elmúlt hetekben legalább két alkalommal csapódott be orosz öngyilkos drón a Duna déli partszakaszán, Románia területén.

A címlapkép illusztráció, forrása: Anton Petrus via Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hőség stressz ipar meleg gyár raktár