Bahmut frontvonal
Globál

Nagy bajban lehetnek az oroszok, Zelenszkij elmondta, kik arattak győzelmet a stratégiai fontosságú városnál

Portfolio
Vasárnap este intézett beszédet az ukrán elnök, amelyben elmondta, hogy Bahmuttól délre két települést is visszafoglaltak az ukrán erők az oroszoktól. Szerinte az oroszok jelentős veszteségeket szenvedtek. Oroszország egyelőre nem erősítette meg az ukránok állításait - írja a Reuters.

Három nap alatt két jelentős győzelmet is aratott az ukrán haderő az oroszok felett a stratégiai fontosságú Bahmut körül. Előbb Kliscsijivkát majd nem sokkal később Andrijivka települést is visszaszerezték az oroszoktól.

Ma különösen szeretném megdicsérni azokat a katonákat, akik lépésről lépésre visszaadják Ukrajnának azt, ami Ukrajnához tartozik, nevezetesen Bahmut térségében

– mondta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy vasárnap esti beszédében. A két településért már hetek óta harcoltak a térségben az oroszokkal, akik az állítások szerint meg tudták erősíteni a védvonalaikat, ezért különösen fontosak ezek a győzelmek.

Moszkva nem erősítette meg, hogy elvesztették volna a két települést, de a felvételek tanúsága szerint ukrán katonák ukrán zászlót tűznek ki a romos település egyik épületére.

Az ukrán elnök külön kiemelte a sikeresen támadó ukrán alakulatokat: a 80. légi rohamdandárt, az 5. rohamdandárt, a 95. és egy nemzeti rendőrségi rohamdandárt. Az elmondások alapján az oroszok oldalán a légideszant egységet, a Storm-Z és az Ahmat csapatai, a titkosszolgálat és a motorizált lövészegységek szenvedtek jelentős veszteségeket.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes szerint az oroszok ellentámadásokkal próbálják meg visszaszerezni a két települést, amelyeket 2023 januárja óta ellenőriztek.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hőség stressz ipar meleg gyár raktár