Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, megtanulták használni az ukránok a háború legrosszabb fegyverét

Portfolio
Sokan értetlenül vakargatták a fejüket akkor, amikor Franciaország bejelentette: 40 darab AMX-10RC könnyű felderítő járművel próbálnak segíteni az ukrán csapatokat. A korosodó francia páncélosok az elvárások szerint teljesítettek: az ukrán kezelőszemélyzet sem szerette őket túlzottan. Most nagyon úgy tűnik, hogy Kijev új feladatot adott a "kerekes tankoknak" - Írja a Forbes.

Az AMX-10RC egy meglehetősen furcsa jármű: kerekeken közlekedik, aránylag gyorsan mozog, és könnyen páncélozott, hasonlóan számos páncélozott szállító harcjárműhöz, ugyanakkor nem tud katonákat szállítani, fegyverzete pedig a megszokott gépágyú/nehézgéppuska helyett egy nagy kaliberű, 105 mm-es páncéltörő ágyú. Akkor, amikor a Franciák a 80-as évek elején szolgálatba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés