Zelenszkij ukrán elnök
Globál

Zelenszkij: ha elesik Ukrajna, harmadik világháború jöhet

Portfolio
Egy órás interjút adott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Scott Pelleynek. Szerinte az oroszok a harmadik világháborút kockáztatják, ennek egyedül Ukrajna kitartása lehet ellenszere. Arról is beszélt, hogy mennyi lövedéket használnak el jelenleg a felek.

Volodimir Zelenszkij egyórás interjúja vasárnap este jelent meg az amerikai CBS újságírója, Scott Pelley műsorában. A beszélgetés első részében az amerikai ukrán támogatások is szóba kerültek; arról is részletesen beszélgettek, hogy még mennyire pénzre lehet szüksége Ukrajnának, és Washington meddig hajlandó finanszírozni Kijevet.

Zelenszkij szerint ez nemcsak az ukránok érdeke, hanem az egész világé, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elestével nem állna meg.

Azt is hozzátette, hogy egyelőre nem tudja, mekkora támogatásra van szükségük az orosz haderő megállításához, de az abban biztos, hogy az orosz elnök egy harmadik világháborút kockáztat, és ha Ukrajna elesik, akkor a Baltikum vagy Lengyelország következhet, mivel őket támadná meg Moszkva. Azt még hozzátette, hogy a jövő évi, kulcsfontosságú amerikai és ukrajnai választásokat Oroszország megpróbálja majd befolyásolni, és ehhez a nukleáris fenyegetést is bevetheti majd az orosz kormány.

A háborús eseményekről azt mondta, hogy az ukrán offenzíva fokozatosan halad, közben a frontvonalak tüzérségi háborúvá alakultak át. Zelenszkij konkrét adatot is megosztott, szerinte mindkét fél napi 40 000 darab lövedéket lő ki a másikra.

Zelenszkij hamarosan az Egyesült Államokba utazik, ahol az ENSZ közgyűlésén, illetve az amerikai kongresszusban is beszédet mond és a Fehér Házba is ellátogat.

Címlapkép forrása: STR/NurPhoto via Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
hőség stressz ipar meleg gyár raktár