Előfizetői tartalom

Áll a bál: rejtélyes gyilkosság miatt rúgta össze a port az Egyesült Államok két szövetségese

MTI
|
Portfolio
Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau hétfő este bejelentette: a kanadai biztonsági szolgálatok aktívan vizsgálnak olyan hiteles értesüléseket, amelyek alapján indiai kormányügynökök állhatnak egy júniusban meggyilkolt kanadai szikh szeparatista, Hardip Szingh Nidzsar halála mögött. Az indiai külügyminisztérium kedden "abszurdnak és motiváltnak" nevezte azt a kanadai vádat. Derek J. Grossman biztonsági szakértő, az indo-csendes-óceáni térség elemzője szerint az ügy az Amerikai Egyesült Államok és India kapcsolatának is erőpróbája, és vélhetően az USA mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy közel tartsa magához Indiát.

Vizsgálódik Kanada A kanadai biztonsági szolgálatok aktívan vizsgálnak olyan hiteles értesüléseket, miszerint indiai kormányügynökök állhatnak egy júniusban meggyilkolt kanadai szikh szeparatista halála mögött - közölte hétfőn este Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Kanada komoly aggodalmát fejezte ki az indiai kormány legfelsőbb hírszerzési és biztonsági tisztségviselői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés