X twitter Elon Musk
Globál

Elon Musk harcba száll: fizetős lehet hamarosan az X

Portfolio
Elon Musk arról beszélt, hogy a korábban Twitter néven ismert X közösségi médiaplatformja fizetőssé válhat minden felhasználója számára hamarosan – írja az Insider.

Az egyetlen és egyben legfontosabb oka annak, miért kérne az X használatáért havidíjat Elon Musk, nem más, mint a robotok ellen folytatott ádáz küzdelem. Saját bevallása szerint a fizetős felület az egyetlen dolog, amely eszébe jutott azzal kapcsolatban, hogyan állhatná útját a botseregeknek médiaplatformján.

Hozzátette, véleménye szerint a fizetési rendszer bevezetése és a prémium felhasználók posztjainak priorizálása segítene minimalizálni a botok befolyását.

Kifejtette azt is, hogy egy bot manapság filléres megoldás, de abban a pillanatban, hogy pár dollárt, vagy valamilyen kisebb összeget kellene fizetnie minden felhasználónak, a botok effektív költsége nagyon megemelkedne. Ez pedig vélhetően oda vezetne, hogy számuk jelentősen megcsappanna az X felületén.

Állítólag nem Elon Musk az egyetlen, aki pénzt szedne közösségi platformjának felhasználóitól. Nemrég számoltunk be arról, hogy a Facebook anyavállalata azt tervezi, hogy bevezeti az Európai Unióban a közösségi oldal és az Instagram fizetős felületét, melyért cserébe nem látnának reklámot a felhasználók.

Három forrás is megerősítette, hogy a Meta mérlegeli a fizetős Facebook és Instagram bevezetését Európában azt követően, hogy az EU hatóságai folyamatosan figyelmeztetik a felhasználói adatok kezelése miatt. A hír szerint a fizetős módszerrel kezelnék ezt a problémát, hiszen

ÍGY ALTERNATÍVÁT NYÚJTANÁNAK AZ INGYENES FELÜLETTEL SZEMBEN, MELY A FELHASZNÁLÓI ADATOK ALAPJÁN CÉLZOTT REKLÁMOKAT TARTALMAZ.

Ha igaz a hír, akkor továbbra is megmarad az ingyenes felület, ahol az eddigihez hasonlóan a felhasználók preferenciája alapján jelennek majd meg reklámok. Arról egyelőre nem tudni, mennyibe kerülhet a fizetős szolgáltatás, a Reuters kérdésére a Meta egyelőre nem reagált.  

Címlapkép forrása: Getty Images

dróntámadás házak ellen drónraj
kolera vakcina
gyalogosok zebra Budapest
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Leopard-1A5-harckocsi-pancelos-tank-orosz-ukran-haboru-ukrajna-oroszorszag