Előfizetői tartalom

Zöld utat kapott a készítmény, amely csökkenti a HIV-fertőzés kockázatát

Portfolio
Az Európai Bizottság jóváhagyta a brit GSK gyógyszergyártó vállalat egyik részlegének, a ViiV Healthcare-nek a HIV-fókuszú gyógyszerének alkalmazását. A gyógyszer, amely hosszú hatású injekciós és tablettás formában is elérhető, csökkenti a szexuális úton terjedő HIV-1 fertőzés kockázatát a felnőttek és a serdülők körében.

Az Európai Bizottság zöld utat adott a ViiV Healthcare által kifejlesztett, kabotegravir hatóanyagú, hosszú hatású injekciós készítmény és tabletta használatára. A kabotegravirt úgy tervezték, hogy csökkentse a szexuális érintkezés útján történő HIV-1 fertőzés kockázatát a legalább 35 kilogrammos felnőttek és serdülők körében. Az Apretude márkanév alatt forgalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés