Előfizetői tartalom

Elhallgattak a fegyverek a Kaukázusban, összekapott Ukrajna és Lengyelország gabonaügyben – Háborús híreink szerdán

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden New Yorkban, az ENSZ közgyűlése előtt tartott beszédet, első alkalommal személyesen. Az államfő azzal vádolta Oroszországot, hogy fegyverként használja a globális élelmiszerellátást és az atomenergiát, és népirtásnak nevezte az ukrán gyermekek kényszerdeportálását. Kedden súlyos konfliktus robbant ki Azerbajdzsán és az örmények lakta szakadár Hegyi-Karabah között, ahol eddig orosz békefenntartók őrizték a békét. Szerdára napközben a hegyi-karabahi szakadárok beleegyeztek az orosz békefenntartók javaslatára létrejött fegyverszünetbe. Folytatódik Lengyelország és Ukrajna kereskedelmi háborúja: Kijev embargót vetne ki egyes lengyel zöldségekre és gyümölcsökre, válaszul az ukrán gabonaexport lengyel tilalmára.

2023. szeptember 20. 21:19 Ukrán hírszerzés: visszatérhet korábbi taktikájához Moszkva, téli hadjáratra készülnek Tavaly a leghidegebb hónapokban az oroszok rendszeresen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái