Előfizetői tartalom

Erős kijelentést tett az olasz miniszterelnök: nem engedi, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon

Portfolio
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a New York-i ENSZ közgyűlésen szólalt fel, és jelezte aggodalmait a világ felé az egyre súlyosabbá váló bevándorlóhelyzet miatt. Szerinte Olaszországra rendkívül súlyos nyomás nehézkedik az Észak-Afrikából érkező emberek számából kifolyólag. A helyzet hatására Franciaország úgy döntött, hogy szigorítja a határellenőrzést az olaszokkal közös határszakaszon – írja a The Guardian.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az ENSZ közgyűlés előtt elmondott beszédében komoly gondokat fogalmazott meg az országára nehezedő migrációs nyomással kapcsolatban. Beszédében kiemelte, hogy különösen Lampedusa szigetén vált tarthatatlanná a helyzet. Az alig párezer fős sziget a Földközi-tengeren található Afrika és Európa között. A terület mostanra Európa egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés