Előfizetői tartalom

Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta médiabirodalmát

Portfolio
Rupert Murdoch médiamogul, aki Ausztráliától az Egyesült Államokig terjedő globális birodalmat épített, lemondott a Fox Corporation és a News Corporation elnöki tisztségéről. Ezzel hét évtizedes médiaipari karrierje ért véget. Fia, Lachlan Murdoch veszi át a News Corporation elnöki tisztségét, és továbbra is betölti a Fox elnöki és vezérigazgatói szerepét. A lépés várhatóan megszilárdítja Lachlan Murdoch pozícióját a médiakonglomerátum vezetőjeként, és véget vet a Murdoch-családon belüli utódlással kapcsolatos találgatásoknak - írja a Reuters.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a 92 éves Murdoch elállt a Fox és a News Corporation egyesítési tervétől, amelyet több nagy részvényes is elutasított. Rupert Murdoch annak ellenére, hogy lemondott pozícióiról, tiszteletbeli elnökként továbbra is szorosan részt vesz mindkét vállalat munkájában. A Reuters kiemeli, Murdoch mindkét vállalatban közel ellenőrző...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái