Előfizetői tartalom

A frontra vezényelték az orosz elitalakulatokat, katasztrófa lett a vége

Portfolio
Az ukrán előrenyomulás meghiúsítására Oroszország elit egységeket telepített Dél-Ukrajnába, de sikertelenül próbálták lassítani az ellenoffenzívát - derül ki az Institute for the Study of the War (ISW), egy neves washingtoni székhelyű agytröszt jelentéséből. A Szpecnaz egységek egy jelentős része veszett oda a fronton, az elitkatonák pedig később nagyon hiányozhatnak majd Moszkvának.

Az ISW nyilvánosságra hozta, hogy Oroszország augusztus közepén a 7. gárdista hegyi légideszant hadosztályt és a 76. gárdista VDV-t vetette be azzal a céllal, hogy visszaverje az ukrán támadásokat a déli Robotine faluban, de az ukrán erők szeptember elején így sikeresen visszafoglalták a területet, ami jelentős áttörést jelentett a folyamatban lévő konfliktusban. Ezeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés