FONTOS Végleg kimerítette a háború Kijevet? – Jöhetnek a tűzszüneti tárgyalások?
 
Előfizetői tartalom

Fontos NATO-találkozót tartottak Budapesten, kirajzolódik a hadipar jövője

Portfolio
Az észak-atlanti szövetség innovációs ökoszisztémájának magas rangú tagjai Budapesten gyűltek össze a NATO Innovációs Hétre, hangsúlyozva Magyarország NATO iránti elkötelezettségét, amely a NATO Innovációs Alap (NIF) és a NATO DIANA (Észak-Atlanti Védelmi Innovációs Akcelerátor) alapító tagja. A szeptember 18. és 22. között megrendezett rangos eseményen kritikus védelmi innovációs kérdésekről tartottak megbeszéléseket - kezdi az Euractivon megjelent közös véleménycikkét Petri Bernadett, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI Advisory) ügyvezető igazgatója és Porkoláb Imre, a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) ügyvezető igazgatója.

Hangsúlyozzák az innováció növekvő jelentőségét a védelmi képességekben, tekintettel a gyorsan változó globális biztonsági környezetre. Az európai nemzetek aktívan keresik a katonai képességeik megerősítésének, a védelmi infrastruktúra fejlesztésének, a kutatás-fejlesztés előmozdításának és a társadalmi ellenálló képesség növelésének módjait, hogy hatékonyan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái