Előfizetői tartalom

Washington vérdíjat tűzött ki Mihail Matvejevre

Portfolio
Az amerikai külügyminisztérium 10 millió dolláros jutalmat tűzött ki az orosz hacker, Mihail Matvejev feltehetően kiberzsarolásért felelős személy tartózkodási helyére vonatkozó információkért. Matvejev ellen állítólag már vádat emeltek, és az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma büntetést szabott ki rá az amerikai kormányzati szervek, magánvállalkozások és világszerte létfontosságú infrastruktúrák elleni kiberzsarolásban való állítólagos részvétele miatt - számolt be a Deeplab.

Az amerikai Külügyminisztérium intézkedése a kiberbűnözés elleni szélesebb körű küzdelem része, mivel Washington azzal vádolja Oroszországot, hogy "menedéket" nyújt a kiberbűnözőknek. Az USA úgy véli, hogy Oroszország laza megközelítése a kiberbűnözők üldözése terén lehetővé teszi, hogy az USA és szövetségesei elleni kibertámadások büntetlenül maradjanak. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés