Előfizetői tartalom

Három aggasztó esemény mutatja: újra lángra kaphat az elmúlt évek legpusztítóbb háborúja

A szíriai polgárháború kisebb-nagyobb megszakításokkal, de több mint 12 éve tart. A törésvonalak számtalanszor változtak, feltűntek és eltűntek csoportok, átalakultak koalíciók, jöttek és mentek frakciók, az ország egyes részei pedig rengetegszer cseréltek gazdát. Az elmúlt néhány évben viszonylagos nyugalom honol az országban. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen megszűntek volna az összecsapások, de a harcok intenzitása már inkább csak szórványos és kisebb területekre korlátozódik. Basszár el-Asszad látszólag megnyerte a polgárháborút, hiszen újra növekszik a nemzetközi elismertsége, pedig az ország jelentős része felett továbbra sem gyakorol fennhatóságot. Az utóbbi időben három súlyosabb eset is borzolja a kedélyeket, amely jelzi, hogy a helyzet továbbra is nagyon feszült, a polgárháborúnak még egyáltalán nincs vége.

A napokban Basszár el-Asszad, Szíria (újra) megkérdőjelezhetetlen ura látogatást tett Kínába (itt stratégiai együttműködést is aláírtak egymással a felek), közben egyre több ország újranyitja a nagykövetségét Damaszkuszban, a világ kezdi újra elismerni a szír kormányt. A szír elnök Kínában látványos fogadást kapott csütörtökön: | Syrian Assad and his wife arrived...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés