Előfizetői tartalom

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

MTI
|
Portfolio
Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

A spanyol parlament két katalán nacionalista pártja ugyanis a 2017-ben alkotmányellenesen megtartott katalán függetlenségi népszavazás megrendezése miatt elítélt vezetők rehabilitálását szabta feltételül ahhoz, hogy képviselői akár csak tartózkodással közreműködjenek az új spanyol kormány megalakulásában. A madridi demonstráció két nappal azelőtt történt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés