FONTOS Végleg kimerítette a háború Kijevet? – Jöhetnek a tűzszüneti tárgyalások?
 
Előfizetői tartalom

Kapitulációra szólította fel Ukrajnát az orosz alsóházi elnök

MTI
|
Portfolio
Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy megszűnik államként létezni - írta Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke hétfői Telegram-bejegyzésében. Írásában „hét tényt” is felhozott, igaz azok meglehetősen egyoldalúan, csak az ukrajnai és a nyugati nehézségek oldaláról igyekeztek alátámasztani az eszmefuttatását és a kapitulációs felszólítását. Az orosz gazdasági, pénzügyi és katonai nehézségekről, és főleg utóbbi kapcsán az eredetileg kitűzött célok töredékének eléréséről nincs ezek között szó.

Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút, köztük az, hogy "a kijevi rezsim militarizálására" költött hatalmas összegek ellenére a helyzet nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz, az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez, valamint az ukrán ellentámadás kudarcához, Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái