Előfizetői tartalom

Kapitulációra szólította fel Ukrajnát az orosz alsóházi elnök

MTI
|
Portfolio
Ukrajna vagy kapitulál Oroszország feltételei szerint, vagy megszűnik államként létezni - írta Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke hétfői Telegram-bejegyzésében. Írásában „hét tényt” is felhozott, igaz azok meglehetősen egyoldalúan, csak az ukrajnai és a nyugati nehézségek oldaláról igyekeztek alátámasztani az eszmefuttatását és a kapitulációs felszólítását. Az orosz gazdasági, pénzügyi és katonai nehézségekről, és főleg utóbbi kapcsán az eredetileg kitűzött célok töredékének eléréséről nincs ezek között szó.

Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút, köztük az, hogy "a kijevi rezsim militarizálására" költött hatalmas összegek ellenére a helyzet nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz, az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez, valamint az ukrán ellentámadás kudarcához, Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés