Előfizetői tartalom

Bekeményített Hszi Csin-ping, kiadta az ukázt számos kisebbségnek

Portfolio
Súlyos társadalmi retorziókkal kell szembenéznie Kínában annak, aki nem az állampárt által meghatározott vallási rítusokat követi. Hszi Csin-ping kínai elnök sinicizálásról beszél, ami leginkább azt jelenti, hogy az országot vezető szocialista párt érdekeinek megfelelően alakítják át a vallási szokásokat az országban - írja az Al-Jazeera.

Ferenc pápa nemrégiben Mongóliába látogatott, ami nagy hatást gyakorolt Kínában is. Az országban minimum tízmilliósra becsülhető a katolikus hívek száma, és többen szerettek volna eljutni az egyházfő látogatására Ulánbátorba. A hasonló vállalkozások azonban nem veszélytelenek, mivel emiatt a szigorú társadalmi felügyelet korlátozásaival kell szembenézniük a látogatóknak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés