Előfizetői tartalom

Már a legrosszabbra készül az Egyesült Államok, harckocsik bevetését tervezik

Portfolio
Szorul a hurok Tajvan körül, de nemcsak a sziget vagy Kína készülődik egy esetleges invázióra, hanem az Egyesült Államok is. Forgatókönyveket dolgoznak ki egy pekingi roham visszaverésére, és arra is, hogy mi történik akkor, ha a kínai katonáknak sikerül zár alá venni a szigetet. Az amerikai erők a főként vízi és légi eszközökre támaszkodó konfliktushoz harckocsik bevetésére is kidolgoztak terveket - írja az Eurasia Times.

Az Egyesült Államok hadseregének csendes-óceániai térségi parancsnoka, Charles Flynn tábornok úgy fogalmazott, hogy nagy lehetőséget lát az amerikai csúcstankok bevetésével a kínai erők elrettenéséhez. Abban az összes szakértő egyetért, hogy egy esetleges csendes-óceáni háborúban kiemelkedő szerepkört kapnának a vízi és a légi járművek, míg a szárazföldi hadviselés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés