Előfizetői tartalom

Váratlan átrendeződés Szlovákiában, mégis elbukhat Orbán szövetségese

Portfolio
Váratlanul izgalmas lehet a szlovák parlamenti választás hajrája egy friss közvéleménykutatás szerint. A TV JOJ 24 friss közvélemény-kutatása szeptember második felében kérdezte meg a szlovák választókorú népességet, és meglepő eredmény született: úgy néz ki, hogy a Progresszív Szlovákia (PS) képes megfordítani az állást, és legyőzni a Robert Fico vezette Smert - írja a The Guardian.

A szerda délelőtt megjelent felmérés hatalmas fordulatot jelent néhány nappal a választások előtt, eddig minden kimutatás egyértelműen az oroszokkal barátságosabb hangnemet megütő, euroszkeptikus baloldali populista Smert hozta ki a választások egyértelmű esélyeseként. Ez persze eddig sem jelentette azt, hogy Robert Fico újra kormányt alakíthat öt évvel a miniszterelnöki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés