Előfizetői tartalom

Az ukrajnai háború nagyon fontos tanulságokkal jár Kína számára - Ezekre a fegyverekre különösen oda kell figyelniük

Portfolio
Kína az orosz-ukrán háború kirobbanása óta nagy figyelemmel követi az eseményeket, és ez nem véletlen: a nagyhatalom haditechnikája és katonai doktrínái főleg szovjet/orosz alapokon nyugodnak, így Moszkva relatív sikertelensége aggodalommal töltheti el Pekinget akkor, amikor egy esetleges Tajvan elleni akciót tervez. Különösen nagy figyelmet kapnak a háború egyik legegyszerűbb fegyverei: a különféle aknák - Írja a The Diplomat.

A kínai haderőfejlesztés az '50-es évektől lényegében a '90-es évekig erős szovjet alapokon nyugodott: Peking a legtöbb fegyverét a kommunista szuperhatalom eszközéhez megtévesztésig hasonló módon állította elő, így nem meglepő az, hogy kellemetlenül érintette őket az, amikor az orosz harcjárművek egymás után estek áldozatul az ukrán vállról indítható rakétáknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés