Előfizetői tartalom

Putyin súlyos lépése miatt történelmi kihívás elé került a világ legnagyobb szövetsége - Mi lesz most a NATO-val?

Akkor, amikor a 2022-es madridi NATO-csúcson bejelentették, hogy a következő éves találkozó helyszíne Litvánia fővárosa, Vilnius lesz, még senki nem számított arra, hogy a nyugati katonai szövetség lényegében egy háború "frontvonalán" fog ülésezni. Az Egyensúly Intézet által szervezett konferencián szakértők beszélgettek a konferencia tapasztalatairól, valamint arról, hogy a NATO vajon a XXI. század döntő szereplője lesz, vagy megújulásra képtelen entitásként fog süllyesztőbe kerülni.

Gondterhelt házasság: a NATO-Ukrán kapcsolatok Bendrazsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója elmondta, hogy a NATO-csúcs vegyes eredményekkel zárulhatott: a szövetség szempontjából inkább pozitív, ukrán oldalról viszont valamelyest negatív közlemények hangzottak el. Egyértelműen meghatározásra került az, hogy a NATO, mint kollektíva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés