Előfizetői tartalom

Videó: ilyen tengeralattjárót még biztosan nem láttál

MTI
|
Portfolio
Csütörtökön bemutatta első saját, hazai fejlesztésű tengeralattjáróját Tajvan. Caj Ing-ven tajvani elnök még 2016-os hivatalba lépésekor kezdeményezte a nagyszabású programot, és csütörtökön a déli Kaohsziung városában mutatta be az első tengeralattjárót, amelyet később még nyolc követ. A program több ország szakértelmének és technológiájának segítségével valósult meg.

A múltban egy hazai fejlesztésű tengeralattjáró lehetetlen feladatnak számított. Ma azonban egy, az országunk népe által tervezett és gyártott tengeralattjáró áll a szemünk előtt - mondta Caj, hozzátéve, hogy fontos szerepet fog játszani a haditengerészet "aszimmetrikus hadviselési" képességeinek megerősítésében. Még ha vannak is kockázatok, és bármennyi kihívás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés