Előfizetői tartalom

Humanitárius káosz alakul, Örményország az EU-hoz fordul segítségért

MTI
Örményország segítséget kért az Európai Uniótól a Hegyi-Karabahból érkező menekültek ellátására, akik azután hagyták el otthonukat, hogy Azerbajdzsán a múlt héten visszavette az ellenőrzést a területébe ékelődött, többségében örmény keresztények lakta szakadár terület felett - közölte az olasz miniszterelnök hivatala szombaton.

A terület birtoklásáért két véres háborút is vívtak: az elsőt az 1990-es években, a Szovjetunió felbomlása után, a másodikat pedig 2020 őszén, amikor Azerbajdzsán jelentős területeket visszafoglalt az enklávéból és a környező, örmény ellenőrzés alatt álló területekből. Amióta a múlt héten Baku "terrorellenes" hadműveletben visszafoglalta Hegyi-Karabahot, több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés