Előfizetői tartalom

Elvesztheti eddigi szövetségesét Ukrajna? Válaszolt Fico a nagy kérdésre

Portfolio
Szlovákia külpolitikai irányultsága nem változik, de az új kormány várhatóan kritikusabb lesz az Európai Unió egyes lépéseivel kapcsolatosan – jelentette ki Robert Fico, a Smer vezetője, a tegnapi parlamenti választás győztese. Arra, hogy leállítja-e az Ukrajnának biztosított fegyverszállítmányokat, Fico továbbra is kétértelmű válaszokat ad, pedig kampánya során többször is egyértelműen kimondta, hogy felfüggeszti Kijev katonai támogatását.

Tegnap megnyerte a Smer, Robert Fico pártja a szlovákiai parlamenti választást, a kormányalakításhoz azonban koalíciós partnerekre van szüksége, így bár esélyes, még nem teljesen biztos, hogy ők alakíthatnak kormányt: Kapcsolódó cikkünk 2023. 10. 01. Csúnyán benézték a közvélemény-kutatók: hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktor szövetségese Fico kampánya során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés