Előfizetői tartalom

Szlovákia: a PS vizsgálja a koalíciókötési lehetőségeket

Portfolio
A szlovákiai parlamenti választások után a második legtöbb szavazatot szerzett Progresivne Slovensko (Progresszív Szlovákia, PS) párt vizsgálja a kormánykoalíció megalakításának lehetőségeit. Ezt a párt vezetője, Michal Simecka is megerősítette, aki kifejezte pártja eltökéltségét, hogy megakadályozza a legtöbb szavazatot szerzett SMER-SSD pártot a kormányalakításban - írja a Reuters.

A Robert Fico volt miniszterelnök vezetésével - az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás megszüntetésére vonatkozó kampányígéretével - a szavazatok 22,94%-át szerezte meg a Smer-SSD és ezzel megnyerte a választásokat. A Progresszív Szlovákia 17,96%-kal maradt le mögötte, míg öt másik pártnak is sikerült bejutnia a parlamentbe. Simecka egy sajtótájékoztatón elismerte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés