Előfizetői tartalom

Adót vetne ki a repülőgépekre az Európai Bizottság leendő tagja

MTI
Mivel az Európai Uniónak vezető szerepet kell vállalnia a környezetvédelem területén, meg kell fontolnia a repülőgépek üzemanyagának megadóztatását, azaz a kerozinadó, illetve a fosszilis üzemanyagadó, azaz a karbonadó bevetésének lehetőségeit - jelentette ki Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, új uniós biztosjelölt Strasbourgban, az Európai Parlament környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságának (ENVI) meghallgatásán hétfőn.

Wopke Hoekstra, akit a holland kormány nevezett meg új biztosnak, Frans Timmermanst váltaná az Európai Bizottság tagjaként. Kinevezésével átvenné a korábbi holland biztos európai zöld megállapodásért, valamint az éghajlatpolitikáért felelős megbízatását. Meghallgatásán Hoekstra elmondta, hogy az Európai Bizottság 2024 első negyedévében bemutat egy új közleményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés