Előfizetői tartalom

Hangzatos nyilatkozatot tett a szerb védelmi miniszter: ha parancsot kapnak, bevonulnak Koszovóba

Portfolio
Nyolc nappal ezelőtt tűzharc bontakozott ki szerb nemzetiségű fegyveresek és a rendőrök között észak-Koszovóban. Az összecsapásban egy rendőr és négy szerb vesztette életét. Xhelal Svecla koszovói belügyminiszter szerint a támadók Belgrád támogatását élvezték, míg Szerbia mindent tagad, ugyanakkor bejelentették, ha parancsot kapnak rá, bevonulnak Koszovóba.

Milos Vucevic szerb hadügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztató során elmondta, hogy amennyiben Aleksandar Vucic elnöktől erre parancsot kapnak, úgy haladéktalanul megkezdik a bevonulást a Belgrád által továbbra is szerb területnek tartott Koszovóba. A hadügyminiszter ugyanakkor elmondta azt is, hogy Szerbia és a Koszovóban állomásozó NATO-békefenntartók (KFOR) közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés