Előfizetői tartalom

A feláldozhatók – Egyedülálló beszámolókban tárul fel a titokzatos orosz Storm-Z osztagok kegyetlen valósága

Portfolio
A Reuters az orosz haderő büntetőzászlóaljairól, a Storm-Z osztagokról közölt exkluzív háttéranyagot. A hírügynökség összesen 13 embert interjúztatott meg, az osztagokban harcolókat, családtagjaikat, illetve a reguláris erők olyan katonáit, akik kapcsolatba kerültek a büntetőzászlóaljakba beosztott fegyveresekkel.

A Storm-Z rohamosztagokat az orosz védelmi minisztérium állította fel, mintája a Wagner zsoldoscsoport által a börtönökben toborzott elítéltekből felállított hadsereg volt. Csak míg a Jevgenyij Prigozsin által toborzott elítéltek zsoldosként szolgáltak, a Storm-Z osztagok a reguláris erőkhöz vannak beosztva. Nemcsak azok kerülnek ezekbe az osztagokba, akik amnesztiáért cserébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés