Előfizetői tartalom

Apró szigeteken csapott össze a világ két legnépesebb állama – Egyértelmű győztes született

Portfolio
A Maldív-szigeteken szombaton tartottak választásokat, ahol a turistaparadicsom következő elnökéről dönthettek a választók. A világpolitikai szempontból jelentéktelennek tűnő szavazáson azonban összecsapott az indiai és a kínai geopolitikai akarat, ezért nagy figyelmet kapott. A South China Morning Post arról írt, hogy a voksolás Peking nagy győzelmét hozta.

A Maldív-szigetek leginkább arról ismert, hogy az Indiai-óceán közepén a turisták kedvelt célpontja a tengerpartja miatt. A Budapestnél is kisebb összterületű ország azonban geopolitikai szempontból is érdekes mivel az elhelyezkedése miatt az legfontosabb vízi kereskedelmi útvonalak ellenőrizhetők a területéről. Két nagyhatalom verseng azért, hogy a stratégiai fontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés