Előfizetői tartalom

Erősödik a nacionalizmus szelleme a világ legnagyobb szocialista hatalmában

Portfolio
Az eldurvuló rivalizálás az Egyesült Államok és Kína között mindkét oldalon bizalmatlansági válságot eredményezett. A nagyhatalmak egyre inkább bezárkóznak és a saját termékeik felé fordulnak. Peking nemrégiben törvényekkel is megerősítette az irányvonalat, sok esetben pedig a lakosság körében is kezd elterjedni a szemlélet.

A Kína és az Egyesült Államok között zajló, egyre mélyebbre gyűrűző rivalizálás komoly a politikai szereplők mellett a társadalomra is egyre mélyebb benyomást tesz. Miközben a két ország egymás technológiai vállalatainak korlátozásával mélyíti a feszültséget, addig a lakosság körében is kezd megjelenni a nacionalista mentalitás. Egyre több forrás számol be arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés