Előfizetői tartalom

Nem biztos, hogy tartható a hintapolitika - Nagy döntés előtt áll a friss elnök, választania kell a két kormány között

Portfolio
Guatemala az egyik utolsó diplomáciai bástyája a tajpeji kormánynak, a közép-amerikai ország egyike annak a 13 államnak, amely hivatalosan elismeri a sziget önállóságát. A frissen megválasztott elnök azonban inkább billegne Tajvan és Kína között, mindkét gazdasággal erősebb kapcsolatokat építene, de ez okozhat problémákat - írja a South China Morning Post.

Bernardo Arévalot nemrégiben választották meg a közép-amerikai Guatemala elnökévé. Kampánya során homályosan fogalmazott országa kínai és tajvani kapcsolatairól, nem volt hajlandó pontosítani, hogy meg kívánja-e szakítani a diplomáciai kapcsolatokat Tajpejjel. Guatemalaváros az egyik utolsó támogatója a sziget kormányának, mindössze 13 ország tart fenn hivatalos összeköttetéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés