Előfizetői tartalom

Csúnya bakiba szaladt bele a brit miniszterelnök, miközben Kijevvel próbált barátkozni

Portfolio
Az Egyesült Királyság Ukrajna egyik legeltökéltebb támogatója. A szigetország a háború kirobbanása óta attól függetlenül tudott nagyjából folyamatos segítséget nyújtani Kijevnek, hogy odahaza több kormányválságot is átvészelt. Rishi Sunak brit miniszterelnök magasztos bejegyzésben próbálta meg reflektorfénybe állítani ezt a jó kapcsolatot, de közben vétett egy igen csúnya bakit.

A konzervatív politikus X-en közzétett bejegyzésén ő látható Volodimir Zelenszkij elnökkel, a "Slava Ukraini" (Dicsőség Ukrajnának) és a "Hosszú távú döntések egy szebb jövőért" mottókkal. Ezzel a grafikával semmi gond nincsen, a képhez fűzött kommenttárban azonban akad egy kis félremagyarázás. We were the first country to send tanks to Kyiv, now more than 10 others have...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés