Előfizetői tartalom

Szintet léphettek az ukrán különleges alakulatok - Európán kívül mértek csapást az oroszokra

Portfolio
A sikertelen puccsot követően az orosz Wagner csoport sorsa meglehetősen kellemetlenre fordult: a Bahmuti vérszivattyú után a magánhadsereg egy részét "ismerős" terepre, Afrikába vezényelték át, ahol többek között a szudáni lázadóknak nyújtanak segítséget. Az utóbbi időszakban azonban éppen Szudánban szenvedtek súlyos veszteségeket, a CNN értesülései szerint pedig nem más áll a támadások hátterében, mint az ukrán különleges alakulatok.

A CNN ukrán katonai forrásokra hivatkozva írja azt, hogy a szudáni RSF (Rapid Support Forces) milíciát ért közelmúltbéli dróntámadásokat "nem a szudáni kormányerők" hajtották végre. Arra a kérdésre, mely szerint Kijev keze áll-e a támadások mögött a meg nem nevezett forrás azt reagálta, hogy valószínűleg az ukrán különleges alakulatok a felelősek. A nemzetközileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés