Előfizetői tartalom

Besokallt Washington, megsorozta szankciókkal Kínát az oroszok támogatása miatt

Portfolio
Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma pénteken bejelentette, hogy 42 kínai vállalatot vett fel a kormány exportellenőrző listájára, mivel állítólag támogatják Moszkva katonai és védelmi iparát. Ez a támogatás állítólag magában foglalja a mikroelektronika számára kulcsfontosságú amerikai eredetű integrált áramkörök szállítását. Ezeket az alkatrészeket Oroszország precíziós irányítórendszerekben használta rakétákhoz és drónokhoz, amelyeket Ukrajnában polgári célpontok ellen vetettek be.

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium közleménye szerint az új szankciós lista egyértelmű üzenetet küld Kínának és minden más országnak: az Egyesült Államokból származó technológiának az orosz védelmi szektorba történő szállítása ellen minden módon fellépnek. Ezen kívül hét entitás Finnországból, Németországból, Indiából, Törökországból, az Egyesült Arab...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés