Előfizetői tartalom

Németek milliói tették le a voksukat a konzervatívok és a szélsőjobb mellett

MTI
|
Portfolio
Bajorországban a Keresztényszociális Unió (CSU), Hessenben a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a két németországi tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson az urnazárás után megjelent első adatok, a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) szerint.

A Bajorországban és Hessenben tartott választások jelentős csapást mértek Olaf Scholz kancellár vezette balközép koalícióra. A gazdaság működésével és a bevándorlással kapcsolatos aggodalmak miatt az ellenzéki pozícióból politizáló konzervatív és szélsőjobboldali pártok kiugró eredményeket értek el, legalábbis az első exit pollok alapján. A szélsőjobboldali Alternatíva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés