Előfizetői tartalom

A világ szeme láttára vallott teljes kudarcot a leghíresebb titkosszolgálat – Ez mégis hogyan történhetett?

Szombaton rakéták ezrei hatoltak be Izrael légterébe, azokat pedig a palesztin Hamász fegyveresei követték. A támadás során több mint ezer ember vesztette életét, köztük külföldiek is. Jeruzsálem elsöprő válaszcsapásra készül. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan lehet az, hogy a sokak szerint a világ legjobb hírszerzésével rendelkező nem tudott a támadásról, melynek nemcsak mértéke, de időpontja is látványos volt. Válasz egyelőre kevés akad, kérdés annál több.

1973. október 6-án az izraeliek a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepét, a Jom Kippurt (engesztelés napja) ünnepelték. Bár számtalan baljós előjel miatt aggódhattak volna, az államvezetés nem számított komolyabb támadásra. Délután 2-kor egyiptomi harckocsik és kétéltű járművek keltek át az akkor izraeli felügyelet alatt álló Szuezi-csatornán, és egy nap alatt felszámolták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés