FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Hullanak a fejek Kínában - Egymásnak esik a hadsereg és a párt?

Kínában nagyon nehéz a belpolitikát átlátni vagy elemezni, mivel nagyon kevés információ jut el a nyilvánosságig. Ennek ellenére is világos, hogy egy nagyobb horderejű változás szemtanúi lehetünk az országban. Legnyilvánvalóbb jele az, hogy magas rangú katonai és politikai vezetők kényszerülnek távozni pozíciókból, olyanok is, akik erősen kapcsolódtak a kínai elnökhöz. Az ügy hátterében mélyen húzódó feszültségek állnak, a belpolitikai rivalizálás pedig hosszan meghatározhatja a kínai politikai életet.

Nagyon úgy tűnik, hogy Kínában csendben elég komoly leszámolások zajlanak a háttérben, miközben a nemzetközi figyelem korábban elsősorban Tajvanra vagy a Washingtonnal fennálló vitára irányult. A viták azonban már annyira látványosak a felszínen is, hogy nyilvánosság előtt is egyértelműek a híresen titokzatos kínai belpolitika felerősödött háttérharcai. Az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés