Előfizetői tartalom

Megvan a szlovák alku: nem Fico pártja delegálja a legtöbb jövőbeli minisztert

MTI
Aláírták a kormánykoalíció létrehozásáról kötött megegyezésüket Pozsonyban a koalíciót alkotó három szlovák párt - az Irány (Smer-SD), a Hang (Hlas-SD) és a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - elnökei szerdán. A dokumentum - amely alapja lesz a leendő koalíciós szerződésnek - rögzíti, hogy az Irány jelöli a kormányfőt, a Hang pedig a parlament elnökét.

A Robert Fico, az Irány elnöke, Peter Pellegrini, a Hang vezetője és Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke által szerdán aláírt dokumentum egyebek mellett rögzíti, hogy az Irány a kormányfői poszt mellett 6 minisztérium vezetését kapja meg. A megegyezés szerint Peter Pellegrini pártja 7 minisztérium élére jelölhet majd tárcavezetőt, illetve ők kapják a parlament elnökének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés